Home
Theaterwerk
Ontwerpen
Ideeën
Muziek
Projecten
Fotoalbum
Slideshow
Contactformulier
Links


even tellen

   THEATER                                                                                               

Sinds 1976 werk ik in het theater. Ben begonnen bij Rob van Reijn, de pantomimespeler. Heb bij zijn gezelschap in verschillende producties gestaan. Van Rob heb ik het theatervak geleerd en de gelegenheid gekregen mij verder te ontwikkelen. In die periode ben ik onder andere als gastspeler bij het gezelschap Theatraction van Jo Roehrig gekomen en heb hier Cosmic Circus gespeeld om vervolgens weer terug te keren bij Rob van Reijn. 

In 1983 zijn Gonnie Sanders en ik een eigen jeugdtheatergezelschap gestart, Sanders & Ko. Via een zelf samengestelde videotrailer kregen wij de kans om voor Sesamstraat de mime-items samen te stellen en uit te voeren in samenwerking met Aart Staartjes. Een ongelofelijk leuke periode was dat. Zoals het met veel van die dingen gaat, eenmaal op TV, word je dan blijkbaar meer serieus genomen en was de deur naar eigen producties maken voor het jeugdtheatercircuit wijd open gezet. De kranten kopten met mooie recensies. Niet vervelend natuurlijk, omdat je hierdoor mooie eigen voorstellingen kon gaan samenstellen.

Sanders & Ko heeft voorstellingen gespeeld in het gehele theatercircuit (schouwburgen, vlakke vloer) van Nederland en een groot deel van België. Het gezelschap heeft een groot publieksbereik meegemaakt en is voor 2 voorstellingen bekroond met de Haagse kinderjuryprijs 't Jantje.

In 1996 heb ik het gezelschap de Potsierlijke Passanten opgericht, een gezelschap dat vooral locatievoorstellingen maakt en zich richt op het hele gezin en gevestigd is in Schoorl. Muziektheater. Voor dit gezelschap schrijf ik de teksten, de liedjes en ontwerp het decor en de kostuums. Kijk even op http://www.potsierlijkepassanten.nl/

Het laatste ondernomen project is Dode Vaders, Lieve Zonen samen Sjoerd Kuyper, Jasper Teule, Victor Posch en Giancarlo Romita onder regie van Lettie Oosterhof. Kijk maar even op http://www.dodevaderslievezonen.nl

De aanstaande projecten zijn STIEFKIND, samen met dochter Wies Kavelaar, een muziektheatervoorstelling en de solovoorstelling RAAF, een multimedia voorstelling, die ergens in 2012 zullen uitkomen. De tijd is aan onszelf om te bepalen wanneer wij uitkomen.

In de hele periode van 1976 tot heden heb ik er veel van alles tussendoor gedaan. Van ZaZaZebra tot Rode Ballon, van Circus Custers tot Samba Salad. Het was en is nog steeds allemaal even leuk, de grote en de kleine bezigheden.         

Twijg en Gruis

met Daniëlle Pasma
scène uit de familie/muziektheatervoorstelling het Verlaten Nest

HANSLANGEREE.NL | hc.langeree@quicknet.nl