Home
Theaterwerk
Ontwerpen
Ideeën
Muziek
Projecten
Fotoalbum
Slideshow
Contactformulier
Links


even tellen

De laatste jaren ontwikkel ik educatie projecten voor het basis en voortgezet onderwijs.  In deze projecten probeer ik in de keuze van onderwerpen mijn fantasie gelijk te richten aan die van de kinderen en jongeren. Hierdoor ontstaat er een prettige wisselwerking. De educatieprojecten zijn multi-disciplinair van opbouw en hebben de bedoeling dat leerlingen kennis maken en samenwerken met beroeps-kunstenaars, zowel binnen als buitenschools. De kunstenaars zijn het gereedschap voor de leerlingen, prikkelen de leerlingen om net even "anders" te kijken naar bepaalde onderwerpen. Zij stimuleren de leerlingen om uit te gaan van het eigen kunnen en het leren associëren.

Projecten verzin je vaak alleen, maar de samenstelling en uitvoering doe je natuurlijk met een compleet team van medewerkers. Het team wordt samengesteld uit specialisten die allen een ruime ervaring hebben in het (samen)werken met leerlingen. 

Projecten die zijn uitgevoerd zijn

Het dier van je fantasie 2004 In samenwerking met Staatsbosbeheer.

De Ruïnekerk op school 2005 In samenwerking met scholen van het basisonderwijs Bergen NH en monumentenzorg in het kader van de culturele manifestatie de Ruïnekerk spreekt.

Het verlaten nest 2006 In samenwerking met de Van Reenenschool en de Bosschool Bergen NH, actieplan cultuurbereik.

Van dagdromen tot inspiratie 2007 Ontwikkeld voor Cinebergen educatief, actieplan cultuurbereik.

Overal zit muziek in  voor het basisonderwijs. Van Reenenschool, Adelbertusschool, Matthieu Wiegmanschool en de Europese school 2008/2009

Tijdgeesteducatie erfgoedproject basis en voortgezette onderwijs, nieuwe media 2009/2014

Alle projecten zijn overdraagbaar. 

HANSLANGEREE.NL | hc.langeree@quicknet.nl