Home
Theaterwerk
Ontwerpen
Ideeën
Muziek
Projecten
Fotoalbum
Slideshow
Contactformulier
Links


even tellen

 

HET ATELIER

_____________________________________________________

Achter in de tuin staat het kleine atelier. Een heerlijke werkplek, waar ik naar hartelust kan tekenen en schilderen. Voor de illustraties gebruik ik verschillende technieken en materialen. Ecoline op mooi gesatineerd papier, maar ik gebruik ook aquarel en soms mieter ik de hele boel door elkaar heen. Acryl en olieverf op linnen of panelen. Afhankelijk van de strandvondsten gebeurt het regelmatig dat ik gewapend met dremel, lijmpistool en andere natuurlijke materialen kleine objecten in elkaar zet. Die staan dan weer model voor een nieuwe illustratie of doen dienst als personage voor een nieuw te ontwikkelen verhaal.

Het atelier is een soort van stilte-ruimte, een plek waar niets hoeft en alles kan. Alles behalve de telefoon, de deurbel en andere hightech. De hightech bezigheden vinden plaats in de geluids en beeldstudio, waar muziekopnames plaatsvinden en videobeelden gemonteerd kunnen worden. De zogenaamde herrie-ruimte.

 

┬ęDE AVONTUREN VAN KIP
schets voor KIP
schetsen en rommel voor KIP

Ik werk momenteel aan een boekje dat ik in eigen beheer wil gaan uitgeven.       

De avonturen van KIP

Eenvoudige tekeningen toegevoegd aan de dagelijkse gebeurtenissen van KIP, die soms spannend zijn maar meestal niet. KIP kan overal naar toe, niet in de werkelijkheid, maar in haar dromen. KIP zit vaak te dagdromen of te broeden, niet altijd op een ei. KIP is een echte scharrel en het lievelingetje van HAAN, maar daar denkt KIP heel anders over. Om tot het boekje te komen moet ik veel schetsen maken tot ik de uiteindelijke personages goed in mijn hand heb en ik ze allemaal een bepaalde karaktertrek kan meegeven. Met weinig woorden moet dan duidelijk worden wat de personages denken en doen.                 

HANSLANGEREE.NL | hc.langeree@quicknet.nl